Vetkanaal reinigen

Bakken en frituren veroorzaken vetlagen in vetkanalen. Hierdoor krijgen schimmels en bacteriën vrij spel om zich te ontwikkelen. Onhygiënisch en het verhoogd ook risico op brand. Regelmatig het vetkanaal reinigen is dus belangrijk.

Of vraag een gratis inspectie aan!

Vetkanaal reinigen Micro Reiniging vetkanaal reiniging

Vetkanaal reiniging

Door het koken hecht het vet zich aan de binnenkant van een vetkanaal. Dit zorgt voor een verhoogd risico op brand en de algemene hygiëne in de keuken wordt in gevaar gebracht. Het rendement van het afzuigsysteem zal naar mate de vervuiling in de vetkanalen groter is teruglopen. Hierdoor ontstaat onder andere stankoverlast en neemt de luchtkwaliteit af. Het is gebruikelijk dat het volledige vetkanaal regelmatig wordt gereinigd.
Voor Na

Alle voordelen van vetkanaal reiniging op een rij

Na reiniging krijg je een certificaat waarmee je kunt aantonen dat je vetkanalen in orde zijn. Goed nieuws voor de gezond- en veiligheid van jezelf, je gasten en je personeel. 

Wat je kunt verwachten als je contact met ons opneemt

Hoe fijn is het dat je vooraf weet wat er gaat gebeuren. in onderstaand overzicht lees je precies wat je van ons kunt verwachten vanaf het moment dat je contact met ons opneemt voor het reinigen van een vetkanaal. Van begin tot eind duidelijkheid over de samenwerking.

Start

Oriëntatie

Telefonisch contact voor kennismaking en inplannen van een  afspraak.

Start

Datum van afspraak

Gratis inspectie op lokatie

Gratis vetkanaal inspectie van de installatie, plan van aanpak en uitleg werkwijze van Micro Reiniging.

Datum van afspraak

Binnen 5 werkdagen na de inspectie

Je krijgt een voorstel

Je krijgt een voorstel voor de initiële werkzaamheden en/of een onderhoudsplan voor de komende jaren. 

Binnen 5 werkdagen na de inspectie

Binnen 2 werkdagen na akkoord op het voorstel

Afspraak werkzaamheden

Wij nemen contact met je op om een afspraak in te plannen voor de uit te voeren werkzaamheden.

Binnen 2 werkdagen na akkoord op het voorstel

Datum van afspraak

Uitvoeren werkzaamheden

Wij komen langs om de besproken werkzaamheden uit te voeren en het certificaat wordt verstuurd.

Datum van afspraak

Binnen 1 werkdag na de werkzaamheden

Contact

Wij nemen contact op over de uitgevoerde werkzaamheden en plannen een afspraak voor een vervolginspectie.

Binnen 1 werkdag na de werkzaamheden

Maak direct een afspraak voor het reinigen van een vetkanaal

Het vetkanaal reinigen is enorm belangrijk, als je dit niet doet neem je onnodig risico’s met gezondheid en brandveiligheid. De polisvoorwaarden van je verzekeringsmaatschappij stelt dat tenminste één keer per jaar de vetkanalen moeten worden gereinigd.

En zorg voor je zaak!

Risico's als je een vetkanaal niet reinigt

Als je geen actie onderneemt voor het reinigen van een vetkanaal loop je vanzelf tegen een hoop risico’s en ongemakken aan die je liever niet hebt. Neem tijdig actie voordat het te laat is!

Geen bewijs

De ondernemer/bedrijfsleider heeft een bewijsplicht voor de uitvoering van passende maatregelen. Hier kun je dan niet aan voldoen.

Aansprakelijkheid

Als de juiste wetten niet worden nageleefd is de ondernemer of directeur (persoonlijk) aansprakelijk voor de ontstane schade.

Brandrisico

Vet vat zeer snel vlam en zodra dit gebeurd, is de brand zeer lastig te blussen en breidt het zich snel uit. Wil je dit risico echt lopen?

Geuroverlast

Niemand wil werken of eten in een stinkende ruimte. Voorkom dat je personeel en klanten weggaan en bij je concurrent gaan eten.

Voorbeeld van een certificaat van reiniging van Micro reiniging voor vetkanaal reinigen

Zekerheid zonder omkijken

Certificaat voor Vetkanaal reinigen

Na reiniging van een vetkanaal krijg je van ons een certificaat. Dit certificaat kun je overleggen aan je verzekeringsmaatschappij waarmee je aantoont dat je hebt voldaan aan je verplichtingen gesteld in de polisvoorwaarden. Makkelijk toch?

Vetkanaal reinigen is belangrijk voor

Vetkanaal reinigen voor horeca, vetkanaal reiniging voor horeca

Horeca

Vetkanaal reinigen voor kantines, vetkanaal reiniging voor kantines

Kantine

Vetkanaal reinigen voor hotel, vetkanaal reiniging voor hotel

Hotel

Deze bedrijven gingen je voor

Woodstone Pizza laat vetkanaal reinigen door Micro Reiniging
Vetkanaal reiniging door Micro Reiniging bij New York Pizza
Vetkanaal reiniging door Micro Reiniging bij Febo
Vetkanaal reinigen bij La Cubanita door Micro Reiniging
Vetkanaal reinigen bij Catch by Simonis door Micro Reiniging
Proeflokaal Bregje laat vetkanaal reinigen door Micro Reiniging

Onze klanten spreken voor zich

Referentie 5

We zijn enorm snel en goed geholpen. Hun medewerkers waren vriendelijk en behulpzaam, alles gebeurde in overleg.

5/5
A. Özdemir
Referentie 2

Gelukkig hoef ik zelf niet meer na te denken over het reinigen van een vetkanaal, Micro Reiniging ontzorgt ons volledig.

4/5
R. Kempen
Referentie 3

Micro Reiniging werd mij aanbevolen door een concurrent. Hij had helemaal gelijk, geen moment spijt gehad en ik beveel ze van harte aan.

4.5/5
C. Simons
Referentie 4

Ze maken de boel niet alleen goed schoon, maar komen ook hun afspraken na. Dat was ik echt niet gewend.

4.5/5
O. van Huizen

Alles over vetkanaal reiniging

Een vetkanaal, wat is dat eigenlijk? Waar is het voor en waarom moet het gereinigd worden. Hier vind je alle antwoorden!

Een vetkanaal is eigenlijk een luchtkanaal dat is aangesloten op een afzuigkap in de keuken. Door de vetafzetting in dit stuk luchtkanaal of ventilatiekanaal wordt dit dus ook wel een vetkanaal genoemd.

Een vetkanaal moet gereinigd worden, omdat in dit luchtkanaal door dagelijks gebruik een vetaanslag ontstaat die de kans op brand en stank verhoogt. Ook hygiene en energieverspilling spelen een belangrijke rol.

Het reinigen van een vetkanaal helpt bij het verminderen van brandrisico. Ook verbetert het het rendement en verminderd het energieverbruik. Vieze geurtjes worden ook voorkomen, zodat de buurt hier geen overlast van heeft.

Het vergeten van vetkanaal reiniging geeft risico's als brandgevaar, stank, ongezond binnenklimaat, problemen met verzekeraars bij brand en hogere energiekosten. Ook zal de buurt niet zo blij met je zijn.

Het reinigen van vetkanalen gebeurt met behulp van een pneumatische foam borstelmachine. De afzuigkap, het kanaal naar en achter de motor worden gereinigd.

Als een vetkanaal niet gereinigd wordt, wordt de luchtstroom in het afzuigsysteem belemmerd en krijgen schimmels en bacteriën kans om te ontwikkelen. Dit leidt tot gezondheidsklachten.

Natuurlijk kun je een vetkanaal zelf reinigen als je in het bezit bent van de juiste kennis en materialen. Maar gezien de kosten van de materialen en de reinigingsfrequentie is dit economisch niet erg interessant. en als je het niet goed doet, wordt je er ook erg vies van.

Vetkanalen moeten periodiek gereinigd worden. Aangeraden wordt om minimaal één keer per jaar te reinigen. Indien de vervuiling groter is, is het mogelijk dat dit vaker moet gebeuren. Met de gratis vetkanaal inspectie van Micro Reiniging, weet je zo of jouw vetkanaal gereinigd moet worden.

Hier is geen vast tarief voor aangezien iedere installatie anders is. Wij komen daarom vooraf langs voor een gratis vetkanaal inspectie en kunnen je dan een scherpe aanbieding doen.

Na het reinigen van een vetkanaal krijg je een certificaat waarmee je de verzekeraar kunt aantonen dat de vetkanalen weer schoon zijn. Dit certificaat is één jaar geldig.

De reinigingsspecialisten van Micro Reiniging natuurlijk! Zij zijn speciaal getraind voor vetkanaal reiniging en vetkanaal inspectie en zorgen ze ervoor dat ze minimaal overlast veroorzaken.

Dit is afhankelijk van de grootte van het afzuigsysteem, aard van de vervuiling en toegankelijkheid. Gemiddeld duurt dit 8 tot 10 uur. Wij komen natuurlijk wanneer dit voor jou het beste uitkomt.

Contact met Micro Reiniging

Neem zelf contact op

Wil je meer informatie over vetkanaal reiniging, of wil je een vetkanaal laten reinigen? Neem dan contact op voor meer informatie.

Micro Reiniging helpt je inzake vetkanalen o.a. met:

Laat contact opnemen

Scroll naar boven